Wat doet een MV-systeem nu precies?

Een mechanisch ventilatiesyteem bestaat uit een mechanische ventilatiebox, diverse ventilatiekanalen en roosters bij de ramen en deuren. De MV-box is eigenlijk de motor van dit systeem en zorgt voor de afzuiging in uw woning. De vervuilde lucht die wordt afgezogen gaat door de ventilatiekanalen en via de box naar buiten. Hierdoor ontstaat een relatieve onderdruk in uw woning en wordt er door de roosters verse lucht de woning ingezogen. Het ventilatiesysteem zuigt in de keuken, badkamer en het toilet vervuilde lucht af omdat hier het meeste vocht en ongewenste geuren ontstaan. 

Waarom is onderhoud belangrijk? 

Op een gegeven moment stapelt het vuil en stof zich op in de ventilatiekanalen en de MV-box. Op het moment dat de ventilatie niet goed meer functioneert zal er veel vocht in de woning achterblijven, waardoor schimmels zich kunnen vormen. Ook kan de MV-box geluidsoverlast gaan veroorzaken door al het vuil wat zich erin heeft genesteld. Ook is een niet goed onderhouden ventilatiesysteem slecht voor de gezondheid, zo zijn ademhalingproblemen en allergieën veel gehoorde klachten.  

Wat zijn de voordelen van een goed onderhouden systeem?

  • Een verbeterd wooncomfort; er blijft minder vocht in de woning achter.
  • Het verlengd de levensduur van de MV-box; vuil op de bladen van een MV-box belast het lager ernstig en onnodig zwaar, wat de levensduur niet ten goede komt.
Schoorsteen Onderhoud Delft reinigt de MV-systeem grondig en regelt het zo nodig opnieuw in. 
 
Voor een afspraak of vragen kunt u contact met ons op via het contactformulier of even bellen. De kosten bedragen € 110,- voor het gehele systeem inclusief btw.